Vatutin: Teško je biti jedan od vlasnika Evrolige, a ne učestvovati

 Vatutin: Teško je biti jedan od vlasnika Evrolige, a ne učestvovati

FOTO: Printscreen

Ekspediciju CSKA koja je gostovala nedavno u Republici Srpskoj predvodo je prvi čovek ruskog velikana koji je tom prilikom dao i zanimljiv intervju banjalučkom ATV.

– Teško je biti jedan od vlasnika Evrolige, a ne učestvovati u takmičenju. Teško je pre svega mentalno. Igrali smo 20 godina u tom ritmu i teško je prihvatiti da više nismo tu. Odluka je politička. Nadam se da će se uskoro ruski klubovi vratiti u Evroligu, ali trenutno to izgleda nemoguće. Sa druge strane pokušavamo da zadržimo ambicije, da dovodimo igrače i trenere. Želimo da održimo klub modernim, da bude kvalitetan.

Andrej Vatutin je u kontaktu sa Dejanom Bodirogom, prvim operativcem Evrolige, kao i sa ostalim klubovima.

– Naravno da sam pričao sa Dejanom Bodirogom. To je moj prijatelj. Pričali smo mnogo puta telefonom, a i lično. On je dobar čovek. Bio je sjajan igrač, želim mu da bude jednako dobar funkcioner. Imamo kontakt sa svim klubovima. Niko nije srećan odlukom. Ipak, to je život. Tako je kako je.. Politika je uticala na sve. Možda je nemoguće da se vratimo u Evroligu, ali mi moramo da napravimo novu priču. Nema razloga da budemo stalno tužni. Nadam se da ćemo biti dobri u VTB ligi. Moramo da prihvatimo situaciju.

Naglasio je i koliko je Dušan Ivović bio važan za CSKA, jedan od mnogih sa naših prostora koji su bili deo slavne istorije ovog kluba.

– Dušan Ivković je za mene najvažniji Srbin koji je bio u CSKA. Za nas on nije bio samo trener nego jedan od najboljih menadžera koji su kročili u klub. Doneo nam je nova razmišljanja, tehnologije i inovacije za razvoj kluba na svim nivoima. Pomogao nam je da izgradimo moderan klub. Dudi, kapa dole, za sve što je uradio za nas. On je naš idol u CSKA.

Među njima je i Miloš Teodosić, novi plejmejker takođe je ostavio veliki košarkaški trag u ruskoj prestonici.

– Za mene je on jedan od najdražih igrača koji su bili u CSKA. Genije! Da li je bilo teško raditi sa njim? Pa, sa svakim igračem je, na ovaj ili onaj način, teško. Igrači su ljudi od krvi i mesa, imaju svoje pozitivne i negativne trenutke. Igra Miloša Teodosića je poput magije i on je bio veoma uspešan u CSKA.

Finale na turniru u Banja Luci odigrali su Partizan i CSKA, podsetio se Vatutin koliko mu nedostaju gostovanja u Beogradu.

– Partizan ima Željka Obradovića. On je broj jedan i tu se sva priča završava. Jednostavno je. Sećam se utakmica sa Partizanom u Evroligi i lude atmosfere u dvorani Pionir. Svi su pušili u dvorani (smeh). Pamtim i atmosferu iz Arene. Uvek je teško igrati u Beogradu. Nedostaju mi te utakmice i ta košarkaška atmosfera.

2 Comments

  • “Ivović” sram vas bilo, amateri!

    • Ziv covek gresi, glupane-.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet