Srpski centar živieo je leto iz snova, dobio je NBA ugovor a onda sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Mundobasketu. Sada je vreme da se dokazuje u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, po pridruživanju Filadelfija Siksersima upitan je o svom ugovoru sa ovim klubom.

– Nisam siguran. Ne znam ni da li smem da pričam o ovome. Kao i svako drugi, ovde sam dok neko ne odluči drugačije. Na meni je da se maksimalno borim ovde, za mesto u timu i sebe. Ne razmišljam o tome. Boriću se na terenu i pokušati da doprinesem igri, koliko mogu. Najvažnije mi je da napredujem, pomognem timu i postanem bolji igrač.

U Sjedinjene Američke Države je Filip Petrušev došao kao svetski vicešampion, još uvek je pod utiskom velikog nacionalnog uspeha.

– Jako velika stvar za celu zemlju. Srbije nije uzela medalju nekoliko godina. Mnogo nam je to značilo. Neverovatna grupa ljudi koja je zajedno sjajno funkcionisala. To je ključ našeg uspeha. Na kraju smo možda mogli i više, ali s obzirom da nam niko nije davao šanse napravili smo maksimum. Veliko bogatsvo je bilo deliti svlačionicu sa NBA igračima poput Bogdana Bogdanovića i Nikole Jovića.

Shares: