Tri utakmice na početku sezone, tri pobede Budućnosti, na prvom gostovanju u AdmiralBet ABA ligi ubedljivo protiv Mornara u Topolici.

– Razlika na kraju nije realna. Prve tri četvrtine su bile ujednačene, što je govorio i rezultat nakon 30 minuta igre. To govori da Mornar diže formu, oni su kasno krenuli sa pripremama. Mi smo se mučili do poslednje deonice. Kad smo odstupali od agresivnosti na spoljašnjoj liniji Mornara, imali smo problem. U poslednjih deset minuta fizički smo reagovali dobro, podigli stepen agresivnosti i u prva tri, četiri minuta četvrte četvrtine smo dali dosta lakih poena.

Odbrana je na ovom malom uzorku konstanta, Petar Mijović je zadovoljan zbog načina na koji ekipa funkcioniše u napadu kako mečevi odmiču.

– Raduje to što je naša ekipa i tokom pripremnog perioda i u zvaničnim utakmicama defanzivno na ozbiljnom nivou. Večeras smo imali i tečniji napad, imali smo 21 asistenciju, dobar procenat za tri poena. Kad je to tako, onda izgledamo jako dobro. Mornaru želim sve najbolje u nastavku sezone, da uzimaju bodove u duelima gde trebaju i da izbore opstanak.

Shares: