Legendarni Dragoslav Stepanović pokušao je da u velikom intervjuu Meridian sportu pojasni šta je uzrokovalo probleme sa kojima se Crvena zvezda suočava u dosadašnjem toku sezone.

– Žao mi je zbog poraza i neuspeha generalno. Mnogo je veliki poduhvat doći i izbaciti šest, sedam najboljih igrača. Napravljen je potpuno novi tim, selektiran za Ligu šampiona. Potrebno je mnogo vremena da se oni uigraju, očigledno daleko više od onoga što je uprava smatrala dovoljnim. Najskuplji tim ne nudi automatski i garanciju uspeha. Imao sam čast i zadovoljstvo da poznajem Branka Zebeca. Kad sam jednom prilikom hteo da budem asistent u njegovom timu obavili smo razgovor. Rekao mi je da kada preuzimaš tim nikada ne treba da menjaš ono dobro u njemu. Možeš vremenom da nadograđuješ i poboljšavaš, ali nikada ne treba menjati. Takođe, potencirao je na tome da je najvažnije najpre upoznati karakter ekipe, a do tada menjati samo kada su u pitanju povrede ili izostanci zbog kartona. Smatram da veliki novac, premije, treba uplaćivati tek po završetku sezone. Po dobro poznatom principu – svakom po zasluzi. Prvo pobede i titule, a onda nagrada za učinjeno. Tako je mnogo poštenije i korisnije za tim.

Za sada Barak Bahar nije ispunio očekivanja, crveno-beli u domaćem prvenstvu zaostaju šest bodova za večitim rivalom.

– Veoma je nezgodno kada je trener stranac. Tri akcije prođu dok prevodilac objasni igračima šta si poručio. Bahar priča na engleskom, koji nije njegov maternji jezik, a onda se to prevodi igračima koji ne razumeju. Izuzetno komplikovano. Pamtim kako je meni bilo u Bilbau. Nije Zvezda često angažovala strance. Bila su dva Italijana, prilično uspešna u tom trenutku, ali nisu se dugo zadržali. Svi pričaju o tome, ali zaista nije lako raditi na Marakani. Tamo se uspeh traži i na prijateljskim mečevima, a to je izuzetno veliki pritisak. Zvezda ne igra ubedljivo! Izraelac još uvek nije ni dao šansu svima, ne zna koga sve ima u sastavu. Vodio se taktikom da dobija onaj ko reskira, mislim na utakmicu u Nemačkoj. Gurnuo je tri klinca u vatru i momci su zaista bili sjajni. Ali, da li su tako mladi momci spremni već za ključne utakmice? Jednom, dva puta prođe, ali očekuje se da lideri povuku u najvažnijim momentima.

Shares: