Možda i više, u zavisnosti od nekoliko faktora.

Bundesliga je ove sezone raj za golgetere, između ostalih i za Serhua Girasija. Gvinejac u dresu Štutgarta igra fudbal života, na 12 utakmica postigao je 17 golova uz još dve asistencije, pa činjenica da u ugovoru ima klauzulu od 20 miliona evra za zimski prelazni rok čini ga primamljivom opcijom nekolicini klubova, od kojih će se tri javiti već u zimskom prelaznom roku.

Najozbiljniji među njima izgleda Mančester Junajted. Sa nekoliko različitih strana su stigle potvrde, uključujući i Florijana Pletenberga – na Old Trafordu traže napadača za januar i Girasi se visoko kotira. Junajted je u kontaktu i sa zastupnicima Tima Vernera, međutim, napadač Lajpciga je za sada u drugom planu iako su dve strane konstnantno na vezi. Ako je po trenutnom, a to pišu neki od najpouzdanijih evropskih novinara, Junajted će uskoro krenuti u priču sa Girasijem.

Sve ozbiljnije se piše o Njukaslu. Na Sent Džejms parku imaju prioritete za januar u vidu novog veziste i štopera, ali bi mogli i da iskoriste priliku da nekim povoljnim rešenjem ojačaju konkurenciju u špicu. Već smo pisali o mogućnosti da se Hugo Ekitike dovede na pozajmicu iz Pariz Sen Žermena, Gardijan piše i da je ravnopravan kandidat Girasi.

U pozadini priče aktivan je i Milan. Na San Siru se nadaju finansijskoj injekciji na osnovu rezultata u Ligi šampiona kako bi bili načisto kakve su im mogućnosti pred zimsku pijacu. Glavna meta im je Džonatan Dejvid, ukoliko ne bugu mogli da ga priušte, imaju i druge varijante, među njima i Girasija. Pod uslovom, naravno, da mogu da pariraju konkurenciji.

Tu se završava krug kandidata za januar, ukoliko se ne eventualno ne uključi Vest Hem, koji se pominjao ranije. Spekulisalo se i o Interu, ipak, realnije je da oni napadača dovedu na leto, kao i Roma. U oba slučaja, ako Girasi uopšte bude dostupan tada.

Shares: