Fantastičan fudbal, pet golova i dva preokreta na Sent Džejms parku. Na kraju je Mančester Siti taj koji je iz duela sa Njukaslom izašao kao pobednk.

– Nemam reči da opišem nastup naše ekipe. Sud o nama donosi se na osnovu nastupa i na osnovu pobede. Dokazali smo svoje kvalitete. Bilo je čudno, ali smo stavili utakmicu pod svoju kontrolu i veoma smo dobro stizali na male delove terena. Primili smo dva gola iz tranzicije, slično kao protiv Liverpula. Ipak, držali smo se plana, a onda je došla magija Kevina i Oskara.

Raspoloženi Pep Gvardiola je mogao da se našali na račun Kevina De Brujnea koji se u velikom stilu vratio na ligaške terene.

– Malo sam ljut na De Brujnea što nije dao gol iz slobodnog udarca u svom prvom kontaktu sa loptom. Oskar je dao sjajan gol, mnogo mi je drago zbog njega. Kada Kevin ima loptu kod sebe, naši ‘trkači’ uvek imaju šansu. Kada su naši rivali bili umorniji, Kevin i Oskar su nam dali dodatni tempo u finišu.

Belgijanac je odigrao prvu ligašku utakmicu još od prvog kola, raduje se što se samo vratio na teren, a tek zbog gola i asistencije kojima je režirao preokret.

– Uživao sam na terenu. Ovo mi je nedostajalo. Imao sam ozbiljnu povredu i trebalo mi je vremena da se vratim. Nisam znao šta da očekujem, nikada ovo nisam doživeo. Naporno sam radio da se vratim. Drago mi je što je Oskar Bob postigao pobedonosni gol, video sam kako utrčava, sve je sjajno uradio.

Shares: