Ideja sazreva na Stamford bridžu.

Hronična boljka tima Maurisija Poketina je efikasnost. Čelsi u ovom trenutku nema potreban napadački kvalitet, a ni kvantitet, pošto je Nikolas Džekson odsutan zbog reprezentativnih obaveza, dok Kristofer Nkunku ponovo muči muku s povredom. Pisali smo već o tome da Plavci razmatraju jeftinije opcije, međutim, Telegraf sada izveštava kako se razmatraju pozajmice do kraja sezone kao slamke spasa.

Nešto realnije zvuči Roberto Firmino. Kontradiktorni su novinarski navodi o dešavanjima u Džedi, jedni tvrde da Brazilac uveliko traži da opcije po Evropi i domovini, drugi da ne želi da napusti Al Ahli iako je trenutno u nezavidnoj situaciji, od oktobra je izgubio kako minute, tako i kapitensku traku. Nekoliko premijerligaša je kontaktiralo njegove zastupnike s namerom da iskoristi priliku, sada i Čelsi razmišlja da mu ponudi kratkoročnu saradnju.

Ni Karim Benzema nije isključen u potpunosti kao opcija. Francuz je precrtan u Al Itihadu pošto se nije pojavio na prozivku, njegovi agenti uveravaju da je bio opravdano sprečen, to nije sprečilo spekulacije o tome da klub i trener žele da mu vide leđa, a i on je rad da se vrati u Evropu. Da li bi pod stare dane mogao da se okuša u Premijer ligi, videćemo, Čelsi svakako razmatra i tu varijantu.

Shares: