Tri dobre četvrtine srpskih vaterpolista pale su u vodu, Grčka se vratila u poslednjoj i poslala ih u borbu za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu.

Imali smo priliku u jednom trenutku da odemo na tri razlike, kod rezultata 6:4. Nismo iskoristili tu situaciju, primili mou gol i oni su se u potpunosti vratili. Mislim da su prvo poluvreme i treća četvrtina bili solidni, ali baš ovako da padnemo u poslednjoj četvrtini… Ne znam, pogledaći ponovo utakmicu i ja sam, da vidim kako je to bilo. U svakom slučaju Grci su zasluženo pobedili, bolji su od nas u ovom trenutku, To je činjenica.

Već sada možemo da konstatujemo da je rezultat na kontinentalnoj smotri ispod očekivanja, složio se sa tim i Dušan Mandić.

Svima nama su želje bile veće od borbe za sedmo mesto, nije nimalo lako igrati ove utakmice i naći motivaciju i snagu. Ovo je Evropsko prvenstvo, a sledeće takmičenje nam nije za deset meseci ili sledeće godine, nego za manje od dve sedmice. Ne znam… Mora mnogo bolje, mnogo čvršće, mnogo skoncentrisanije, mnogo disciplinovanije. Pre svega u napadu, iz ko koga nam kreće loša odbrana. Zbog lošeg napada smo primali golove.

Podvukao je i da se utakmica za sedmo mesto ne sme odrađivati, pogotovo što je i selektor rekao da se ove dve moraju uzeti kao priprema za ono što čeka reprezentaciju vrlo brzo.

Bez obrzira što je utakmica za sedmo mesto ne bih je odradio, nego bih baš onako odigrao. Imamo Dohu za dve nedelje, stvarno želim da i sutra svako da maksimum. Na Svetskom prvenstvu imamo tešku grupu, nijedna utakmica neće biti laka. Što pre se dozovemo pameti i konsolidujemo, biće nam lakše.

Shares: