Klupski trenutno nije angažovan, ali kao doskorašnji trener evroligaša i selektor Španije, problematiku neusklađenih rasporeda zbog kojih pate igrači i reprezentacije može da sagleda iz više uglova.

– Mora da postoji bolja koordinacija između različitih takmičenja, kada su u pitanju putovanja i logistika. Imamo mnogo, mnogo prostora za napredak. Čak i ako igramo toliko utakmica, što iskreno ne mogu da kažem da mi se sviđa, jer se trudimo da kopiramo NBA, a to nismo… Na duže staze ovo je, u najmanju ruku, diskutabilno. Može da se igra mnogo utakmica ali moramo da radimo na infrastrukturi i logistici da bismo barem malo olakšali, jer u ovom trenutku posebno za ključne igrače koji moraju da igraju 25 i više minuta u svakoj utakmici Evroligi, ta sezona je veoma rizična zbog opterećenja i povreda.

Tokom intervjua za Meridian sport, Serđo Skariolo je prokomentarisao i mogući ulazak Dubaija u Evroligu, što povlači sa sobom ispadanje nekoga od aktuelnih učesnika.

– Sa postojećim brojem timova, postaje pomalo tesno. Verovatno je više timova ili više gradova koji bi mogli da dodaju vrednost sistemu i takmičenju. U ovom trenutku smo na prekretnici. Bolno je, jer će biti timova koji verovatno neće igrati Evroligu, a to zaslužuju.

Shares: