Težak teren nije sprečio prvoplasirani tim lige da nastave niz pozitivnih rezultata protiv Javora u gostima – 0:1 (0:0).

Utakmica ima nekakvog intenziteta, ali u prvoj polovini prvog poluvremena nema izglednih šansi, tek par zanimljivih napada u najavi. Kako vreme odmiče Partizan je sve češće oko kaznenog prostora, fali taj završni pas ili udarac. Prva veća uzbuđenja videli smo u završnici poluvremena. Nathov centaršut iz slobodnog udarca pred gol, nalet Trifunovića odmah potom, u obe situacije isprečio se Pinto.

Koji minut kasnije Dolmagić je pobegao odbrani gostiju, loše šutirao iz odlične pozicije. Saldanja je takođe bio u dobroj poziciji, i njegov udarac glavom je izblokirao Pinto. Prvo poluvreme se završilo bez da bilo ko od rivala uputi udarac u okvir gola.

Čekali smo 55 minuta za prvu loptu u okvir gola, centrirao je Natho, Pinto nespretno reagovao, Manojlović se izvio i odbio u korner. Partizan je pomerio dešavanja na protivničku polovinu i u 62. minutu došao do prednosti. Antić je daleko bacio aut, prvi kontakt s loptom Nikolića, glavom je prebacio loptu u peterac, Saldanja petom pogodio metu.

Javor je sada taj koji mora da napadne, zapretio je Miletić sa leve strane, gađao bliži ugao, Jovanović je bio dobro postavljen. Sve opasnije deluju domaći, Partizanu će biti još teže od 77. minuta pošto je Antić zaradio drugi žuti karton. Skrivio je slobodan udarac u opasnoj zoni, snažno je šutirao Miletić, Jovanović uspeo da ga odbije. Napadao je Javor, ne naročito opasno, sve do samog kraja i opasnog prodora Gojkovića, te intervencije Markovića kojom je sačuvao tri boda svom timu.

Shares: