Otišao je iz ruskog fudbala, ali je Marko Nikolić tamo konstantno interesantna tema. Vedran Ćorluka se u razgovoru za ruske medije prisetio zajedničkog vremena u Lokomotivi.

– Marko je top! Tačno zna šta hoće od tima, dešavalo se da ne ispunimo njegove zahteve, međutim, Nikolić je umeo da objasni kako da ispravimo situaciju. Pamtim Marka kao dobrog trenera i stratega, posvećenog fudbalu 24 sata! Mogao je da me pozove u 22,30 i počne razgovor pitanjem: „Šta misliš o ovome? Može, da probamo ovo? Pogledaj tu igru!“ Kao treneru i čoveku, samo dobro mogu da kažem.

Danas je na ceni, ali nije bilo lako srpskom treneru na početku, bio je čak od dela javnosti dočekan na nož jer je zamenio Jurija Sjomina.

– Naravno, bilo je teško! Znamo svi šta Semin znači navijačima, klubu, igračima… Svestan je i Marko bio složenog i teškog trenutka kad se prihvatio posla u Lokomotivi. Imali smo dobre rezultate, bilo je potrebno da nastavimo u istom ritmu. Išli smo ka cilju i to je bilo najbitnije! Shvatio je Nikolić da će biti kritika, osećali smo nezadovoljstvo navijača posle odlaska Semina. Trener, ipak, nije molio za podršku, držao se i pobeđivao…

Shares: