Navodno su kontakti uveliko u toku.

Blago rečeno nije novost da Džošua Kimih razmišlja da napusti Minhen posle devet godina. Bajernov vezista je nezadovoljan saradnjom sa Tomasom Tuhelom, uz neke ranije nesuglasice sa upravom to ga sve više odbija od produžetka ugovora koji na leto ulazi u poslednju godinu. Sem ako se ne desi neki veliki preokret, vođen možda novim trenerom, Kimih će promeniti sredinu, i bez sumnje biti jedan od najtraženijih na tržištu.

Ono što jeste novost su tvrdnje ostrvskih medija da je Mančester Junajted najkonkretniji po tom pitanju. Erik ten Hag biva u sve boljoj poziciji kako vreme odmiče, i na leto će od uprave tražiti makar jednog novog vezistu, pošto se sve više piše o odlasku Kazemira i odluci da se Sofijan Amrabat neće zadržavati po isteku pozajmice. Engleskom se šuška da su čelnici Junajteda uveliko u kontakima sa Kimihovim zastupnicima, te da navijači iz crvenog dela Mančestera imaju čemu da se nadaju.

Treba videti i šta će biti od konkurencije. Nemački mediji su potencirali Mančester Siti i Liverpul kao najozbiljnije kandidate, raspitivao se i Njukasl. Tu je nekako uvek u stalnim kontaktima Barselona, ne treba izbaciti iz vida ni Pariz Sen Žermen. Kimih će imati pregršt opcija pred sobom…

Shares: