Još jednom je Erik Spolstra pokazao poverenje u našeg mladog Nikolu Jovića u dresu Majamija, i opet nije bio razočaran.

Srpski košarkaš postigao je dvocifren broj poena, ali Hit nije uspeo da pobedi Vašington Vizardse u dramatičnoj završnici – rezultat je bio 108:110.

Jović je proveo oko 23 minuta na terenu večeras, mada je mogao da bude i više, ali je rano upao u probleme s ličnim greškama, već zaradivši treći faul devet minuta pre kraja druge četvrtine.

Ipak, i pored toga, Nikola je ostavio zapažen trag na terenu, postigavši 10 poena uz šest skokova i četiri asistencije. Punio je sve statističke kolone, postigavši 2/2 šuteva za dva, 1/4 za tri poena i 3/3 sa linije slobodnih bacanja. U redovima Vašingtona, istakao se Kajl Kuzma sa čak 32 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je Kori Kispert pridodao 22 poena. Ne treba zaboraviti ni sjajnu igru Denija Avdije, koji je ostvario 16 poena i 10 skokova za dabl-dabl.

Na strani Hita, vođa je bio očekivano Džimi Batler sa 23 poena, dok je Bem Adebajo ostvario moćan dabl-dabl sa 16 poena i isto toliko skokova. Teri Rouzir i Dankan Robinson takođe su doprineli sa po 16 poena.

Ovaj poraz bio je neprijatan udarac za Majami, koji se bori za direktno mesto u plej-ofu Istoka, trenutno zauzimajući osmo mesto sa skorom 35-29, dok je Vašington sada na 14. poziciji ispred Detroita, sa samo 11 pobeda.

Shares: