Odluka Mileta Svilara da više ne igra za Srbiju neprijatno je iznenadila javnost, sudeći po onome što je direktor reprezentacije rekao u izjavi za Kurir, pitanje je da li će ista ostati na snazi.

– Videćemo šta kažu pravila FIFA, a tiču se promene reprezentacije. Konsultovali smo ih i FSS čeka odgovor. Pravilnik bi tu trebalo da je jasan. Može promena reprezentacije, ali ako si debitovao ispod 21 godine. A, Mile Svilar je debitovao za Srbiju sa 22 godine. Pravilnik je jasan, ali da sačekamo, da ne žurimo.

Što se same odluke tiče, Stevan Stojanović ne veruje da je jaka konkurencija u reprezentaciji razlog za ovakvu odluku golmana Rome.

– Ne bih da idem toliko daleko. Činjenica je da Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković brane standardno. Da je Đorđe Petrović stao na gol Čelsija. Ali i Mile Svilar brani za Romu. Ne znam da je bilo ko rekao da Svilar neće braniti za Srbiju. Znam da je selektor hteo da miksuje protiv Rusije i Kipra, i ubeđen sam da bi Svilar branio barem jednu utakmicu. Dobio je uredno poziv, što govori da mi u njega verujemo.

Shares: