Direktor reprezentacije je u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije rekao da ga ne brine previse debakl u Rusiji.

– Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve. Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru.

Do Evropskog prvenstva Orlovi će imati još tri provere, Stevan Stojanović se kratko osvrnuo na naredne obaveze.

– Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj.

Bivši golman je ocenio nastup Đorđa Petrovića u Moskvi, iz njegovog ugla nije kriv ni za jdan od četiri primljena pogotka.

– Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa.

Shares: