Tristan Vukčević je nastavio svoj sjajan niz u NBA ligi, ostvarivši još jednu izvanrednu partiju u svom prvom startu od dolaska u ligu. Protiv Los Anđeles Lejkersa, Vukčević je postigao 15 poena uz tri skoka i asistenciju za manje od 21 minut igre.

Iako su Vizardsi izgubili ovaj meč rezultatom 125:120, Vukčevićeva impresivna igra svakako je privukla pažnju. Šutirao je 5/9 iz igre, uključujući trojke gde je bio 50-postotan sa šest pokušaja, od kojih je tri uspešno realizovao. Takođe je doprineo jednom blokadom, demonstrirajući svoju svestranost i vrednost za tim.

Njegova performansa nagoveštava da bi Vizardsi trebalo da razmotre produženje njegovog ugovora, što bi trebalo da se dogodi u junu. Iako je rezultat meča išao u korist Lejkersa, Vukčević je još jednom pokazao svoj potencijal i doprinos timu.

Zanimljivu izjavu dao je nekadašnji igrač Partizana nakon meča:

– Zvao sam Frenka Kaminskog, on je bio moj saigrač, i pitao sam ga o nekim savetima kako da čuvam Entonija Dejvisa. Rekao mi je neke cake, šta da radim – poručio je Vukčević.

Dejvis je, doduše, ponovo bio nezaustavljiv i ovoga puta imao je sjajan učinak od 35 poena i 18 skokova.

Iako su Vizardsi izgubili, Jordan Pul je bio najefikasniji sa 29 poena, dok su Kispert i Kuzma postigli po 17 poena, uz Kuzmovih 12 skokova. Shaq Harrison je sa klupe doprineo sa 13 poena, dok je Deni Avdija ostvario sedam poena.

Shares: