Pobeda Partizana nad Albom (94:83) i ubedljiv poraz Asvela nad Valensijom (98:69) donele su jasnoću u borbi za plej-in pozicije. Sada Partizan zna tačno šta mu je potrebno da bi se plasirao u doigravanje.

Prvo, Partizan mora da pobedi Valensiju u poslednjem kolu u svojoj “Areni”. Osim toga, crno-beli će navijati za jedan od dva scenarija koji bi im otvorili vrata ka plej-inu: ili da Efes doživi poraz u svom narednom meču, ili da Baskonija izgubi oba preostala meča.

Iako na ove faktore Partizan ne može direktno da utiče, tim će se truditi da ih ne doživljava kao opterećenje i da se fokusira na pripremu za naredni meč sa Valensijom. Ipak, dešavanja u španskom klubu svakako će biti praćena s velikim interesovanjem. Ne očekuje se da će Asvel tako ubedljivo pobediti, posebno ne sa gotovo 30 poena razlike, što je izazvalo iznenađenje i nezadovoljstvo kod igrača Valensije, koji su zvižducima ispraćeni sa terena.

– Kao prvo, izvinjavam se navijačima. Sramota me je zbog naše partije, najgore ove sezone. Igrali smo pod velikim pritiskom, a oni ga nisu imali”, pokušao je da nađe odgovor trener Aleks Mumbru, koji je bio najviše na meti navijača: “To se posebno videlo na početku kada smo imali problem sa zonom. Nismo bili u ritmu, bili smo anksiozni i nespremni za treću četvrtinu. Mnogo toga je na stolu i nismo uspeli da opravdamo očekivanja koja imaju navijači u našoj Fonteti. Izvinjavam se– rekao je Mumbru.

Uz poruku da je teško “završiti” komplikovanu sezonu u Evroligi, kao i da očekuje reakciju svoje ekipe u Beogradu, stiglo je i logično pitanje – da li će uopšte Mumbru voditi tim? Istakao je da razume kritike, da su ljudi besni, ali isto tako obećava da će trenirati za meč sa Partizanom i tada pokazati pravo lice.

Istina je da nismo seli i pričali o budućnosti. Ja sam uznemiren zbog ove partije, žao mi je i opet se izvinjavam. Nismo bili ni blizu da ispunimo zahteve ovako teške utakmice. Ja mogu da kontrolišem šta ja mogu da kontrolišem, doći ću sutra, trenirati sa njima i potruditi se da već u nedelju protiv Baskonije budemo dobri”, objasnio je Aleks Mumbru čija se ekipa potpuno slomila kad je bila suočena sa pritiskom da “nešto mora.

To je svakako dobar znak za Partizan koji ima daleko iskusnijeg trenera, ali i igrače, pa nema sumnje da nas čeka strašan meč u Beogradu u kome je “sve na talonu”.

Shares: