Odluka Nebojše Čovića, predsednika Crvene zvezde, da se povuče s čela kluba i da ga zameni Željko Drčelić, privrednik iz Beograda, predstavlja značajnu promenu u upravljanju klubom.

Na sednici Skupštine kluba održanoj 15. novembra 2023. godine, Čović je najavio ovu promenu, a članovi Skupštine su jednoglasno potvrdili izbor novog predsednika i potpredsednika Upravnog odbora.

Osim promene na čelu kluba, izmenjen je i statut kluba, ukinuto je predsedništvo, a veća ovlašćenja u radu imaći novi Upravni odbor i Kolegijum. Novi predsednik i potpredsednik Upravnog odbora postali su Željko Drčelić i Živorad Vasić.

Nebojša Čović ostaje zvanično predsednik kluba do 2026. godine, ali će se veća snaga i važnost u upravljanju klubom preneti na novoimenovane članove Upravnog odbora. Takođe, formiran je i Kolegijum koji će imati značajnu ulogu u vođenju politike kluba.

Nova upravljačka struktura kluba predstavlja korak ka stabilizaciji i daljem razvoju Crvene zvezde kao sportskog entiteta. Očekuje se da će promene u upravljanju klubom doprineti ostvarenju ambicioznih sportskih ciljeva i unapređenju finansijske stabilnosti.

Izbor Željka Drčelića za predsednika kluba donosi sa sobom bogato poslovno iskustvo i potencijal za dalji razvoj Crvene zvezde kao sportske institucije. S druge strane, Živorad Vasić donosi svoje iskustvo iz poslovnog sveta, što će doprineti efikasnijem vođenju finansijskih pitanja kluba.

Ove promene u rukovodstvu kluba mogu imati značajan uticaj na budućnost Crvene zvezde u domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i na unapređenje infrastrukture i uslova za rad u klubu. Navijači se nadaju da će nova uprava doneti uspehe i afirmisati klub kao lidera u sportskom svetu.

Shares: