Malo je falilo da u derbiju 30. kola Mozzart Bet Super lige Partizan priredi još jedan povratak iz ambisa, ali ovog puta Čukarički je imao odgovor u njihovom stilu i zadao im konačan udarac.

– Čestitke kolegi na pobedi, osvojili su tri boda zasluženo. Dva različita poluvremena. Nismo bili toliko željni da dobijemo utakmicu. Napravili smo neke izmene u drugom poluvremenu, Čukarički nam je dao da igramo, pogodili smo sa njima, sa tim loptama u šesnaestercu. Uspeli smo na neki način, ali od prevelike želje, što je i normalno, Čukarički je dao taj treći gol i pobedio.

Nešto ranije Crvena zvezda je pobedila u svojoj utakmici, TSC izgubio, sve je to važno za konačni poredak, ali Igor Duljaj uverava da je fokus bio na sopstvenim obavezama.

– Nismo se bavili time ko je dobio, a ko izgubio bodove. Moralo je mnogo jače i bolje u prvom poluvremenu. Ako je moglo u prvom, moglo je u drugom. Važno je da ekipa igra u tom ritmu. Mora da postoji mnogo veća energija. Sve je to fudbal. Idemo dalje, okrećemo se sledećim mečevima.

Dve loše vesti za crno-bele pred večiti derbi su povreda Aleksandra Jovanovića i žuti karton zbog koga šef struke neće moći da vodi utakmicu narednog vikenda.

– Jovanović je dobio udarac u mišić, tražio je izmenu, kasnije je bio ofsajd. Došlo je do kontakta, dobio je udarac, to nije bilo namerno, daleko od toga. Dobio sam četvrti karton. Ne pričam o emocijama, ali neko ko deli pravdu, ja sam stao ispred Šćekića, neki od sudija je rekao da sam psovao majku, to nije isitina. On hoće da pokaže demonstraciju sile, a ja nisam bitan. Iza mene je tradicija od 1945. godine i to je problem. Daleko je od toga da komentarišem suđenje, nego samo taj odnos. On je znao da imam tri kartona. Taj isti gospodin mi je protiv Javora isto dao karton. Samo sam čekao kada će opet biti. Ja nisam toliko važan, sport treba da bude čist, treba da bude fer, da bude pošten, a ne demonstracija sile i moći. To je jedan momenat koji je u prvom poluvremenu bio bez ikakvog pardona. Želeo bih da vidim da li bi u nekim drugim situacijama mogao da uradi. Jednostavno me zanima samo taj odnos.

Nazad na teren, Partizan ne izgleda kao ona ekipa koja je u prvom delu sezone napravila seriju pobeda, titula je sada daleko, vodiće se borba za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Znate kako, uvek može bolje. Ali uvek moramo da se vratimo na neke stvari, koja je osnova, da bi bili stabilni, da bi bilo kako treba. Moramo da se vratimo na pripreme, od toga da smo bili potpisani da ćemo biti četvrti, peti, da nemamo renome koji smo imali. Posle par kola je bila priča da se borimo za titulu. Ljudi iz Čukaričkog to najbolje znaju. Čukarički je prošle sezone imao više od 20 poena u odnosu na Partizan tada, sada je situacija drugačija. Ono što je bila moja ideja je da se borimo za evropsko takmičenje. Nikada nisam obećavao titulu. Želeo sam da Partizan ima ekipu na koju može da se zadrži, da se održi na okupu. Ako ništa da te mlade igrače, bez obzira odakle dolaze, da oni ostanu igrači Partizana. Partizan ima na koga da se osloni, bez obzira ko će biti trener. Rezultat nije imperativ, ali dres Partizana je mnogo težak.

Shares: