Misli i na naslednika.

Promena je uvek moguća, ali kako vreme odmiče sve je izvesnije da će Pep Gvardiola naredne sezone staviti tačku na svoj boravak na Etihadu. Polako, Mančester Siti mora da razmišlja o budućem treneru, mada i Španac sam brine šta će ostaviti nasledniku. Kristijan Falk piše da je namera aktuelnog stratega Građana da narednom u amanet ostavi formiran vezni red.

Ovaj deo Sitijevog tima često nam je bio tema u prethodnom periodu. Bernardo Silva se ponovo povezuje sa Barselonom i Pariz Sen Žermenom, trebalo bi da Kevin De Brujne bude tu bar još jednu sezonu, ali svakako da ljudi sa Etihada ne sede skrštenih ruku. Prenosili smo već informacije nekih relevantnih izvora kako postoji usmeni dogovor sa Lukasom Paketom i namera da se aktivira otkupna klauzula, te da su Građani najviše zagrizli za Georgija Sudakova, možda se i ne završi na tome.

Nije tajna da je Dani Olmo godinama Sitiju na oku, Falk kaže da je procena kako je ovo leto pravi trenutak za njega da napravi naredni korak. Lajpcig se ne pita mnogo, u ugovoru postoji otkupla klauzula u iznosu od 60 miliona evra, želja 25-godišnjeg ofanzivca je Premijer liga.

Olmov učinak od osam golova i pet asistencija, te to što je rešio probleme sa povredama uz pomenutu klauzulu čine ga zanimljivom opcijom mnogima. Čelsi se pominjao, međutim, pomenuti transfer ekspert navodi da nestabilne sredine kakva su oni i Mančester Junajted nisu baš po Olmovom ukusu, i Sitiju kao glavnog konkurenta navodi Totenhem.

Shares: