Prvo polufinale FA kupa danas od 18.30. danas na Vembliju igraju Mančester Siti i Čelsi. Naravno, u centru pažnje je Kol Palmer, mladi ofanzivac koji se prethodnog leta preselio sa Etihada na Stamford bridž i izrastao u jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone.

– Kol Palmer je neverovatan igrač. Znali smo to i kada je bio ovde. Znali smo da napreduje, da ima mnogo minuta. Rekao sam mnogo puta, nisam mu dao mnogo minuta koliko je zasluživao. Želeo je minute i zato je u Čelsiju. I razumem ga u potpunosti. I vrlo sam srećan zbog njega jer je divan momak, stidljiv sa neverovatnim potencijalom, u suprotnom ne bi bio ovde. Tako je kako je. Igra odlično, sjajno se ophode prema njemu i igra fantastičnno. Šta još mogu da kažem? Odluka je doneta pre mnogo godina. Pre dve godine je tražio da ide. Čitave dve sezone, a ja sam govorio ‘nemoj, ostani’! I na kraju je rekao: ‘ne, želim da idem!’ – i šta smo mogli da uradimo? Rekao sam pre sezone da ostane jer Rijad (Marez) ide. Rekao je da ne želi. Sada, nakon dve godine, šta mogu da kažem? Idi tamo! Igra na neverovatnom nivou i to svi znaju.

Uoči polufinalnih mečeva stigla je potvrda da se od naredne sezone više neće igrati po dva meča u engleskim kupovima. Mnogo je menadžera diglo glas protiv ove odluke, Pep Gvardiola razume obe strane.

– Mislim da bolje od mene znate zbog čega je to urađeno ili napravljeno, ponovljeni mečevi. Pretpostavljam da je to zbog nižih liga, kako biste imali šansi… Kako bi klubovi u nižim divizijama imali šanse da igraju protiv velikih ekipa. U tom slučaju, to je problem… Za velike klubove su bolja evropska takmičenja. Mnogo bolja. Imate manje utakmica. A, u našem zgusnutom rasporedu, to je mnogo utakmica. Pronaći balans danas u fudbalu je vrlo teško. I razumem klubove u nižim ligama ako se žale. Ukoliko mi imamo utakmicu ovde na Etihadu i ne možemo da pobedimo, onda idemo ekipi u Konferenciji ili Ligi jedan, jer je ta utakmica njima važna. I zato mislim da je to tako urađeno, ponovljeni mečevi u FA kupu, to je tradicija dugo mnogo godina. Ali sa rasporedom koji mi imamo je mnogo bolje, posebno ekipama u evropskim takmičenjima i nacionalnim timovima, jer mnogi igrači idu.

Shares: