Navijači Partizana su u subotu dočekali vest kojoj su se dugo nadali – Željko Obradović je stavio paraf na novi, dvogodišnji ugovor. Takav ishod iziskivao je dosta strpljenja, mnogo se fame stvorilo u javnosti, o čemu je u najnovijoj epizodi svog podkasta govorio nekadašnji košarkaš crno-belih.

– Stvarala se atmosfera da on, žargonski, poludi, digne se i kaže šta će meni ovo. Ipak, ta ljubav, želja i voljni momenat su presudili da sve te stvari koje su se dešavale oko njegovog produžetka i statusa ostanu po strani. Tako da, svi ti koji su mesecima pokušavali da stvore takvu atmosferu, nisu uspeli.

Najtrofejniji evropski trener je u više navrata isticao da će dati sve od sebe da ostane u Partizanu, te da ne vidi sebe nigde drugde. Miroslav Berić je apsolutno uveren da je taj emotivni momenat presudio u konačnoj odluci.

– To je on rekao na konferenciji i to se tačno vidi. Nije podlegao svim tim pritiscima, ne reaguje na društvene mreže, ne čita i nema, ali se stvarala atmosfera ta, da on digne sidro. To kod Željka nije prošlo.

Od trenutka kada se Obradović vratio na klupu crno-belih kod navijača se rodila nada da se može do druge klupske, a njegove desete jubilarne titule evropskog šampiona. I sam je u par navrata rekao da ambicija mora da postoji.

– Suvišno je pričati o tome da li on želi da deseta bude u Partizanu, od 0 do 100, to je 101%. Sad, koliko je to realno, ali da taj san postoji, postoji. Tačno pre godinu dana mogao je da postane realan. Bitan je taj voljni momenat i želja da se do tog cilja dođe. Kada širiš optimizam to utiče na kompletnu sliku koja se stvara, i oko dovođenja novih igrača, formiranja novog tima. Sve to utiče na kompletnu sliku, da se napada Evroliga narednih sezona.

Shares: