Naser Điga je stigao na kraju letnjeg prelaznog roka u Crvenu zvezdu iz Bazela i brzo se nametnuo kao ključni defanzivac tima. Iako na početku nije bio u prvom planu, tokom sezone je pokazao svoj kvalitet i postao nezamenjiv igrač kako kod trenera Baraka Bahara tako i kod Vladana Milojevića.

Prema informacijama iz švajcarskog lista “Blik”, Crvena zvezda će iskoristiti opciju otkupa ugovora o pozajmici i trajno angažovati 21-godišnjeg reprezentativca Burkine Faso. Iako tačna suma otkupa nije poznata, nezvanično se spominje cifra od oko dva miliona evra, a klub ima rok do 15. maja da se izjasni o tome.

Điga je ove sezone odigrao 26 mečeva za Crvenu zvezdu, uključujući šest utakmica u Ligi šampiona u kojima je pokazao svoj talenat. Takođe, učestvovao je na Kupu afričkih nacija sa nacionalnim timom Burkine Faso i postigao prvenac za svoju reprezentaciju. Iako je bio nekoliko grešaka koje su očekivane kod mladih igrača, Crvena zvezda je prepoznala njegov potencijal i fizičke karakteristike koje su retke u timu, te se odlučila za njegovo trajno angažovanje.

Ostaje da se vidi da li će informacije iz lista “Blik” biti tačne, ali su takve glasine već cirkulisale iza zidina stadiona “Rajko Mitić”.

Shares: