Crvena zvezda je postigla zacrtani cilj dolaskom Vladana Milojevića – osvajanje nove titule. Sada im se pruža prilika da ostvare prvu dvostruku krunu na Marakani.

Utisci se polako slegaju, a strategija za nadolazeći prelazni rok se polako formira. Međutim, postoji pitanje koje će uprava, zajedno sa samim Milojevićem, morati da reši pre početka nove sezone. Trenutno su u Crvenoj zvezdi samo dvojica fudbalera na pozajmicama iz drugih klubova, što je jasno definisano. Kosta Nedeljković će uskoro preći u Birmingem i pojačati Aston Vilu, najverovatnije bez odigranog minuta u dresu aktuelnog kluba u prolećnom delu sezone. Sa druge strane, Naser Điga će verovatno biti otkupljen od strane Bazela, a nedavno dobijanje srpskog pasoša ide u prilog ideji da će od leta postati punopravni član prvaka Srbije.

Što se tiče fudbalera koji sezonu završavaju van Beograda, gotovo cela prva postava je na pozajmicama u klubovima širom zemlje i inostranstva. Ipak, dilema je ko će dočekati pripreme na Zlatiboru, a kasnije i turnir u Sankt Peterburgu.

Najveće šanse za povratak imaju Milan Borjan (Slovan Bratislava), Uroš Lazić (Jablonec) i Edmund Ado (Radnički Niš), dok je situacija oko Stefana Lekovića (Viljareal), Jegora Pruceva (Celje), Krisa Kangve (Kortrajk) i Uroša Kabića (Torino) i dalje neizvesna.

Naime, Borjan će najverovatnije produžiti ugovor, završiti karijeru u Beogradu i pristati na to da više nije prva opcija, ali uz određenu mentorsku ulogu i primerom za nove čuvare mreže Zvezde. Uroš Lazić, desni bek, mogao bi da predstavlja neku vrstu konkurencije na pripremama, a nije nemoguće da Milojević “proba” mladog fudbalera koji je prvi deo sezone proveo u Novom Pazaru. Edmund Ado, još uvek misterija, čeka svoju šansu u Zvezdi. Nije je dobio kod Baraka Bahara, propustio je gotovo celu jesenju polusezonu, ali ima iskustva s takvim igračima. Vrlo verovatno će reprezentativac Gane dobiti još jednu šansu i pokušati da ubedi stručnjake na Marakani da može biti od koristi.

Što se tiče Pruceva, Kangve, Lekovića i Kabića – prvi su na potezu klubovi gde trenutno igraju, pa ako odluče da otkupe ugovor od Zvezde po već dogovorenim cenama, biće to win-win situacija za ekipu iz Ljutice Bogdana. Za Pruceva se planira ponuda Celja od 1.500.000 evra, Kangva bi mogao da ostane u Belgiji za isti iznos, dok je Leković trenutno najbliži ostanku na pozajmici, a Viljareal bi u Beograd mogao da pošalje čak 4.000.000 evra. Slučaj Uroša Kabića i dalje je enigma, pošto letos dovedeni prospekt Vojvodine za 800.000 evra nije odigrao ni minut u Italiji.

Shares: