Minesota Timbervulvsi pobedili su i u drugoj utakmici serije polufinala Zapadne konferencije protiv Denver Nagetsa u Koloradu, prikazavši dominantnu igru koja je bacila trenutne šampione na kolena pred naredne mečeve broj tri i četiri u Mineapolisu.

Nagetsi su se suočili s velikim zaostatkom tokom većeg dela ove utakmice, posebno s lošim izdanjem Džamala Mareja i jednim od najslabijih nastupa Nikole Jokića u plej-ofu. Minesota je dominirala utakmicom, vodeći s 28 poena razlike u drugoj četvrtini i čak 32 poena u trećoj četvrtini, što je rezultiralo konačnim skorom od 106-80 posle 48 minuta igre. Sada Minesota vodi sa 2-0 u seriji.

Obe ekipe imaju neuobičajeno dugačku pauzu između utakmica – pet dana – da bi se oporavile i pregrupisale pre treće utakmice. Za Denver, poraz u trećoj utakmici gotovo bi označio kraj sezone, s obzirom na to da nijedan tim u istoriji NBA plej-ofa nije uspeo da se vrati nakon što je zaostajao 0-3 u seriji.

Denver je poznat po svojoj ofanzivnoj igri, naročito kroz Jokića, ali u ovim prvim utakmicama serije Minesota je pokazala da je teška prepreka za Malounov tim. Minesota je bila superiorna na svim pozicijama, uključujući i centarsku.

Ključna figura u timu Minesote je bio Naz Rid, koji je uspeo da neutrališe Jokića i ograniči njegov uticaj na igru. Rid je imao odličnu podršku u odbrani, uključujući i rotacije koje su sprečile Jokića da dominira kao obično. Čak i kada bi Denver pokušao da udvoji Jokića, spoljni igrači Timbervulvsa bili su spremni da pokriju otvorene šuteve.

Marej, koji je ranije bio ključni igrač u takvim situacijama, nije uspeo da se izbori s defanzivnim pritiskom i promenama koje je donosio trener Minesote, Kris Finč. Rid i Karl-Entoni Tauns su takođe pružili značajan doprinos, pre svega u napadu, gde su bili glavni aktreri stvaranja velike prednosti za Timbervulvse u prvom poluvremenu.

Minesota je već prošle sezone pokazala sposobnost da bude ozbiljan protivnik Denveru, iako je Denver tada pobedio u seriji. Sada se vidi da su Timbervulvsi još jači, dok je Denver ostao bez važnih igrača poput Brusa Brauna i nije napravio značajna pojačanja.

U ovom trenutku Minesota vodi sa 2-0 u seriji, a Denveru je potrebno da se brzo prilagodi kako bi imao šansu da se vrati u ovom plej-ofu.

Shares: