Nakon šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima Partizan je usrećio svoje navijače protiv Mladosti i skinuo deo pritiska sa leđa – 3:0 (1:0).

Svedočili smo čudnoj situaciji posle pet minuta igre. Natho je lukavo izveo slobodan udarac, Saldanja postigao gol, glavni sudija preuranjeno pokazao da se igra nastavi, prekinuo je, na vreme za signal iz VAR sobe da je ofsajd. Nekako je Natho najaktivniji igrač na terenu u prvoj polovini prvog poluvremena, videli smo jedan prodor kroz gostujuću odbranu i centaršut posle koga je bilo neprijatno za Samčovića. Uglavnom se igra na polovini gostiju, Stojković je prvi naterao Samčovića na intervenciju udarcem sa ivice šesnaesterca, potom su pred petercem izblokirani Zahid, pa Saldanja. Neprijatna scena u Humskoj, Samčović i Joksimović su se sudarili, loše je to izgledalo, na kraju srećom deluje da će biti dobro, ali su morali da napuste teren.

Pet minuta po ulasku u meč VAR nije bio na Partizanovoj strani, pet minuta pre kraja poluvremena jeste, poništviši odluku sa terena o ofsajdu. Natho je bio začetnik prelepe akcije u kojoj su učestvovali Zahid, Saldanja i na kraju Kalulu kao asistent onome ko je započeo niz uspešnih dodavanja. Do odlaska na pauzu smo videli još dva Nathova pokušaja, onaj iz slobodnjaka odbranio je Stamenković, iz igre je šutirao pored gola.

Moraju Lučanci bar malo da se otvore u nastavku, Saldanja je to iskoristio, predriblao Lekovića, pokušao i Stamenkovića od koga se lopta odbila u spoljni deo mreže. Još bolju šansu imao je Saldanja koji minut kasnije, kombinacija iz kornera, Natho je ubacio na drugu stativu, usamljeni napadač je slabo šutirao, u Stamenkovića.

Prvi kakav, takav pokušaj Mladosti videli smo posle sat vremena, Silue se zaleteo ka golu, zastao pred kaznenim prostorom, poslao nezgodnu loptu koju je Jovanović odbio u korner. Nakon istog lopta je najpre odbijena, potom je usledio novi centaršut i lukav pokušaj Tumbasevića, izvio se Jovanović koliko je dug da sačuva svoju mrežu. Maltene na identičan način je intervenisao kada je sa deset metara iskosa levo gađao Ćirković.

Kako se bližimo završnici, tako su gosti hrabriji i opasniji, mnogo prostora je imao Veličković u petercu, loše je zahvatio loptu glavom. Još bolju je imao kada mu je Varjačić poslao pas na šest metara, sada je probao nogom, Jovanović ponovo spasio crno-bele.

Posle dužeg vremena pripretili su i crno-beli, Saldanja je otišao previše u desnu stranu, Stamenković zatvorio ugao. Četiri minuta pre kraja regularnog dela utakmice Saldanja se umesto dodavanja odlučio na šut sa 19 metara, lopta u mreži pokazala je da je dobro postupio.

Stamenkovićevo poigravanje koštalo ga je trećeg gola u trećem minutu nadoknade. Baždar nije dozvolio da ga predribla, oduzeo mu je loptu i overio trijumf.

Shares: