Legendarni defanzivac je u intervjuu Tajmsu objasnio odluku da se povuče iz trke za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kako kaže nije osetio u dovoljnoj meri podršku za svoju kandidaturu, samim tim ni za istinske promene.

– Želim da budem deo nečega što mogu da promenim. Ne radim stvari samo da bih ih radio, već treba da znače nešto i zato sam želeo da se pridružim Savezu, da promenim stvari koje su postojale godinama. Rekao bih da imam punu podršku ljudi, ali ponekad to mora da se poklopi sa realnošću, a ona je takva da kod nas ne žele promene.

Srpski fudbal raspolaže sa mnogo talenta, ali ima i mnogo problema, kaže Nemanja Vidić, smatra da nije prava sredina da se potencijal pretvori u kvalitet i izvuče maksimum.

– Imamo probleme iz prošlosti poput nameštanja utakmica. Imamo mnogo talenta, ali ljudima su potrebni alati i najbolja moguća sredina da bi proizveli kvalitet.

Plasman na dva uzastopna velika takmičenja fudbalske reprezentacija jeste dobra vest, međutim, nekadašnji reprezentativac smatra da to u nekoj široj perspektivi ne znači napredak srpskog fudbala u celini.

– Reprezentacija je odradila dobar posao. Imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali ako pogledate širu sliku, srpski fudbal ne raste i gubi konekciju sa navijačima. Želim da napravim tim ljudi, koji su dobri u različitim aspektima, kako bi pomogli razvoj srpskog fudbala. To je više strast nego bilo šta drugo.

Za nešto više od mesec dana počinje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Vidić se nada da će odbrana srpske reprezentacije podići nivo igre i uz ofanzivni potencijal otvoriti put ka prolasku grupne faze.

– Na Svetskom prvenstvu u grupi sa Brazilom i Švajcarskom nismo se plasirali u drugu fazu, ali smo postigli više golova u grupi od Brazila. Problem je bio u odbrani. U kvalifikacijama za Evro isto je bilo. I dalje postižemo golove sa Mitrovićem, Vlahovićem, Tadićem, ali postoji problem u odbrani i nadam se da će selektor rešiti ovu situaciju. Verujem da smo mi, uz Engleze, ti koji bi trebalo da se plasiramo u drugu fazu, sa talentom koji imamo.

Shares: