Ovosezonska renesansa Crvene zvezde poklopila se i sa povratkom u fudbalski život iskusnog defanzivca. Ekipa je odbranila dva trofeja, on se izborio za odlazak na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, kao najzaslužnijeg i vesnika promene ističe Vladana Milojevića, za koga u intervjuu Sportalu kaže da mu je nepravedno nakačena etiketa defanzivnog trenera.

– Milojević je trener koji poznaje Zvezdu. Bio mi je trener u Omladinskoj školi, čovek je naučen da pobeđuje. Nikako nije mogao da bude defanzivni trener. Bez uvrede, imao je takav tim s kojim je dolazio do rezultata na najbolji mogući način. Sada kada imaš moć, kad imaš igrače koji imaju kvalitet i prave razliku. Uz dužno poštovanje ostalih, ali pokazali smo da imamo najkvalitetniji tim u Srbiji. Prethodne generacije su možda imale više domaćih igrača, više srca na terenu, oni su davali sve, ali sad je malo drugačije. Njegova priprema tada je bila drugačija u odnosu na ovu sad zbog kvaliteta tima.

Sada kada se sabiraju utisci završene sezone Uroš Spajić naglašava da je imao čast i zadovoljstvo da deli teren i svlačionicu sa Aleksandrom Dragovićem, sa kojim je tokom proleća činio izuzetan defanzivni tandem.

– Jedna momčina, čista duša, veoma dobar momak, iskren pre svega. Što na um, to na drum. Tako smo ga i zavoleli i prihvatili. Dečko koji je bez kalkulacija, uvek daje maksimum i na treningu i na utakmici. Bila mi je čast i veoma sam srećan što sam mogao da igram s njim. Imao sam iskreno nedoumice kako ja izgledam u ono vreme, da li ću ga “zakačiti” u Zvezdi. Igrali smo zajedno, to je velika stvar za mene, doprineli smo zajedno. Želim mu sve najbolje, njegova je odluka da se vrati u Beč i da tamo nastavi svoj put. Mnogo je emotivan, on se vodi srcem, emocijama i sve što on govori je iskreno. Zato ga i volim iako me nekad nervira, bio je i smešan, simpatičan, ali to je on. Fantastična ličnost, drago mi je što je bio ovde, što je bio u Zvezdi i što je ostavio trag.

Shares: