Prepoznatljivi transfer ritam Stamford bridža.

Zimski prelazni rok je bio neuobičajeno tih za Čelsi, letnji će već biti onakav na kakve nas je navikla aktuelna uprava, sa dosta dešavanja. Jedan od prioriteta je rešen paralelno kad i trener. Enco Mareska će uskoro biti zvanično predstavljen kao novi trener, odmah potom stiže mu i prvo pojačanje, pošto će u redove Plavaca kao slobodan igrač preći Tošin Adarabijo, potvrdio je Fabricio Romano.

Odavno se znalo da će 26-godišnji štoper napustiti Fulam, i kao igrač za koga ne treba platiti obeštećenje bio je zanimljiva meta mnogima. Do danas Njukasl je važio za velikog favorita, bilo je najava sa raznih strana kako je Adarabijo svakim danom sve bliži odlasku na sever, međutim, uskočio je Čelsi i u poslednjem trenutku ga nagovorio da promeni plan. Plavci su navodno ponudili 60 hiljada funti više na nedeljnom nivou, uz to je Adarabijo čekao da vidi ko će izboriti plasman u evropska takmičenja, u čemu Svrake nisu uspele, zbog čega je izabrao tim sa potrebom za širim fondom igrača i više prostora za sebe.

Ovo vrlo verovatno znači da Čelsi napušta Trevor Čaloba. Namera uprave je da olakša sebi poziciju oko finansijskog fer-pleja profitom od prodaje igrača poniklog u klubu, za sada se zna da su interesovanje pokazali Mančester Junajted, Totenhem i Fulam.

Možda u narednih desetak dana bude i više od dve promocije na Stamford bridžu, pošto se očekuje da Čelsi konkretizuje stvari oko dolaska novog krilnog fudbalera, samo da vidimo kog. Romano navodi da je Majkl Olise i dalje želja, iako se sa drugih strana pojavljuju navodi kako je Mančester Junajted u boljoj poziciji za transfer ovog ofanzivca iz Kristal Palasa. Čelsi će pokušati da promeni stanje stvari, u suprotnom, očekuje se da u prvi plan iskoči Krusensio Samervil. Moraće brzo da donesu odluku, pošto se Lids može nadati ponudama Liverpula, Aston Vile, Bajera i još nekih.

Shares: