Iskusni stručnjak je proveo dve sezone na klupi Crvene zvezde. U prvoj je osvojio titulu, međutim, iz njegovih javnih nastupa čini se da ga više boli što nije uspeo to da ponovi u sezoni 2016/17, tokom intervjua za Sportal prisetio se dešavanja iz te sezone i onoga što on tumači kao medijski rat.

– Ja sam imao strašan nesporazum sa medijima. Ušao sam u jedan rat koji čovek teško može da dobije. Ne može. Možda sam mogao da ga dobijam dok sam imao mogućnosti da nešto kažem, ali kad više nisam imao tu mogućnost… Niko ne može da dobije rat protiv novinara. Imao sam takav napad na mene, raznih redakcija. Pokušavao sam da se branim, ali možda nisam našao najbolji način. Hteo sam da te konferencije za štampu budu i malo duhovite. Malo da se ljudi nasmeju, da se opuste. Jer, fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu. Nije najvažnija stvar, nego najvažnija sporedna. A na tim konferencijama za štampu je takva atmosfera bila kao da je streljački stroj izašao i treba da puca u nekog…

Nije prvi put da Miodrag Božović direktno ili u rukavicama optužuje čelnike Partizana za tu sezonu, i što se tiče novinarskog odnosa prema njemu, te medijskog pritiska, kako ga percipira, komentariše u istom kontekstu.

– Bilo je tu i spinova iz Partizana. Partizan je opasan kad oseti krv, oni su osetili da možda mogu da budu prvi te sezone i kad su osetili tu su me napadali svi mediji. I svi mediji gde oni imaju svoje ljude, a ima ih dosta. Ima ih dosta i koju su prikriveni, „undercover“. Ćute, ćute, pa kad treba nešto da se završi, završe. Uglavnom, nisam tu drugu sezonu mogao da dovedem do kraja onako kako je trebalo. Iako smo opet sve vreme bili prvi i imali deset bodova više od Partizana. Bilo je to pravilo podele bodova, plus te dve utakmice, derbi i Voždovac koje su izgubljene, gde smo praktično izgubili titulu.

Shares: