Novi trener ambiciozno ušao u projekat.

Nova energija je u vazduhu plavog dela Londona. Na oko rizičan potez, ali prvi plodovi su slatki. Enco Mareska je novi trener Čelsija, i njegova harizma već počinje da daje rezultate. Puno je izveštaja o pozitivnim reakcijama članova aktuelnog sastava, utisak je da je i na tržištu promena na klupi na kraju jako dobro primljena. Tošin Adarabijo će uskoro biti ozvaničen kao prvo letnje i prvo pojačanje u eri novog trenera, koji se sada nameračio na želje lokalnih rivala.

Nekako tiho, ali je Čelsi od početka bio u miksu za neke tražene fudbalere, s tim da se ne može reći da su se igde kotirali kao favoriti, što sada počinje da se menja. Trka je u potpunosti otvorena oko Benjamina Šeška. Na stolu je ponuda Lajpciga za novi ugovor, sa pojačanom platom i izbačenom otkupnom klauzulom, te pozivi Čelsija, ali i Arsenala i Mančester Junajteda, piše Fabricio Romano. U nemačkim medijima su se Tobdžije kotirale kao najkonkretniji, Romano je za to vreme insistirao da treba obratiti pažnju i na Plavce. Santi Auna, novinar koji je skrenuo pažnju na sebe u par navrata kada bi prvi najavio velike događaje, piše kako je Čelsi otvorio pregovore sa Šeškovim zastupnicima, te da su dobili pozitivan signal od slovenačkog napadača.

Slična priča i kada je u pitanju Majkl Olise. Danima se Junajted isticao kao favorit za transfer krilnog fudbalera Kristal Palasa. I dok su engleske kolege insistirale na toj priči, Romano je takođe dodavao Čelsi kao legitimnog kandidata, bio oprezniji sa ocenama. Engleski mediji insistiraju i dalje da su Crveni đavoli bliže srcu Oliseu, samo dodaju kako glava kaže nešto drugo, a to je da Plavci možda i nude trenutno bolji i nešto stabilniji projekat, te će sačekati sa odlukom, mada ton najava sa raznih strana, uključujući i Aunu, sluti da je nešto bliži londonskoj varijanti.

Shares: