Sve je još priča u začetku, ali da ima prostora za transfer, definitivno ima.

Prekjuče je evropske medije zapalila vest da bi Hulijan Alvarez u letnjem prelaznom roku mogao da ode sa Etihada. Počelo je od toga što Atletiko želi da pokuša da ga dovede, nastavilo informacijama da Mančester Siti ne bi da ga proda, međutim, ukoliko bude insistirao na odlasku, neće mu stajati na putu, pod uslovom da neko dostavi odgovarajuću ponudu.

Neki od najpoznatijih argentinskih novinara, tačnije trojica njih, izvestili su u međuvremenu da su velike šanse da Alvarez promeni sredinu u nameri da pronađe onu u kojoj će imati značajniju ulogu. Na početku, nisu se izjašnjavali o potencijalnim sredinama, tu i tamo bi neko od njih naveo da sumnja u Atletikove mogućnosti, govorilo se o ,,većim” klubovima ili lokalnim rivalima.

Kasnije su se pojavila i imena. Fabricio Romano je potvrdio da je nekoliko evropskih klubova kontaktiralo Alvareza, s tim da se on ogradio kako konkretnih pregovora još uvek nema, te da i Siti namerava da raščisti situaciju sa predstavnicima svog napadača. Pariz Sen Žermen je klub čiji je kontakt Romano potvrdio, takođe dodavši da ih im zainteresovanih iz Engleske.

Vraćamo se na argentinske novinare, na koje su se kasnije nadovezali engleski. Jedan od tamošnjih klubova sa uspostavljenim kontaktom je Čelsi. Znamo svi da je Plavcima novi napadač jedan od prioriteta, Benjamin Šeško je neko sa kojim su razgovori bili najintenzivniji, očigledno su na Stamford bridžu ocenili da je Alvarez prilika oko koje se mora barem ispitati situacija. Stvarna namera Argentinca, ili pritisak na Siti, pitanje je.

Shares: