Pre nekoliko sedmica najavili smo da će se Plavci više okrenuti južnoameričkom tržištu.

Od dolaska aktuelne uprave Čelsi je fokusiran na mlađe fudbalere. Neki od njih bivaju odmah bačeni u vatru kao prvotimci, drugi stasavaju uz prvi tim, u nekoj od filijala ili na pozajmicama. Tod Boeli je još uvek relativno nov na evropskom fudbalskom podneblju, ali ga veže prijateljstvo i divljenje prema Florentinu Perezu, te bi rado voleo da kopira njegov pristup u smislu dovođenja budućih superstarova iz Južne Amerike, u čemu je Real poslednjih godina sima zadao domaći zadatak. Tako je dogovoren transfer Estevaa Vilijana, sada je blizu još jedan njegov sunarodnik.

Ako ne bude komplikacija u poslednji čas, Pedro Lima će uskoro potpisati ugovor sa Čelsijem, piše Relevo, potvrđuje Mateo Moreto, jedan od novinara čije su informacije sve cenjenije i kotira se kao izuzetno pouzdan. 17-godišnji desni bek je jedan od najcenjenijih mladih brazilskih fudbalera, štaviše, ovog tinejdžera iz redova Sport Resifea tamošnji mediji nazivaju ,,naslednik Kafua”. Bio je predmet interesovanja mnogih evropskih klubova, uključujući Real, izgleda da je Čelsi blizu dai h sve preduhitri i kapariše vunderkinda.

Sledeći koji bi mogao tim putem je Aron Anselmino. 19-godišnji štoper Boke Juniors je privukao mnogo pažnje, bilo je priče da Mančester Junajted želi da ga kapariše i pošalje na pozajmicu, ozbiljno se interesovao Real, jedno vreme i Milan. Argentinski portali bliski dešavanjima na Bombonjeri sada i u ovom slučaju navode Čelsi kao kandidata da završi posao i u pod ugovor stavi još jednog Gaučosa.

Shares: