Košarkaš Partizana Džejlin Smit sumirao je utiske posle sezone provede u crno-belom dresu. Amerikanac sa hrvatskim pasošem došao je u tim Željka Obradovića na polusezoni i prvu pravu formu pokazao je u završnici regionalnog takmičenja.

Iako sam došao na polovini sezone, znao sam da su ciljevi najviši – da se osvoje svi trofeji i ode bar u plej-of Evrolige, čak i na Fajnal for. Posle prošle sezone, kada je malo falilo za plasman na završni turnir, svi u timu govore o tome koliko je to bilo razočaranje. Ali, nema dileme da su ciljevi za narednu sezonu ponovo najviši – rekao je Smit za Mozzart Sport.

To mi je i rečeno kada smo pričali. Moj je cilj takođe da budem u timu koji cilja na minimum Top 8 Evrolige i na titule. Znam da su ciljevi nepromenjeni i da će klub uraditi sve da napravi tim koji će biti još konkurentniji za sve pehare – dodao je Smit.

Smit je govorio i o incidentu koji je doživeo tokom meča sa Crvenom zvezdom u Beogradskoj areni, kada su navijači izazvali prekid utakmice.

Nikada nisam tako nešto doživeo, ni video. Znam da su navijači govorili to što su govorili, ali posle svega što se dogodilo niko nije znao hoće li se utakmica nastaviti ili ne… Baš nikada nisam doživeo ništa slično, pa ne znam ni kako da objasnim sve to što se desilo – rekao je Smit.

Opisao je svoju zbunjenost tokom događaja:

Bio sam zbunjen, iskreno. Izašao sam u civilu, kao što se videlo. Onda su mi prišli i rekli mi da ostanem, ali veći deo ekipe je već otišao svojim kućama. Tada sam pitao šta se dešava i objasnili su mi da se Zvezda vraća na teren, da se utakmica nastavlja. Ništa mi nije bilo jasno. Izašao sam na parket, video da su i sudije tu. Morao sam da se vratim u svlačionicu, ali tada sam shvatio da se niko neće vratiti da igra utakmicu. Posle toga sam i ja otišao, jer nisam znao šta mogu da učinim – ispričao je Smit.

Kada sam otišao kući, čekao sam nekog da mi se javi, da mi kaže da se vratim nazad u Arenu da završimo utakmicu, da igramo ponoćnu košarku. I dalje ne shvatam šta je bila svrha svega što se dogodilo. Potpuno je ludo – zaključio je Amerikanac.

Shares: