Poznati danski napadač ostao je verovatno i više upamćen po onome van terena, nego fudbalom koji je prikazao. Mogao je mnogo više, a deo razloga zašto nije odnosi se stil života koji ga je verovatno omeo da napravi više.

Na zadnjim sedištima autobusa, svi stariji igrači bi uvek pričali o vinu. Skupljao sam vino od svoje 19. godine. Kada bi se tim okupio u ponedeljak, svi bismo doneli jednu bocu i probali je. Sad imam oko 50 hiljada boca vina. Jel ste čuli za Romene Konti? 15.000 funti po boci, 140.000 funti po sanduku. Kupio bih jednu gajbu za prodaju i jednu za piće.

U njegovim najboljim godinama postalo je jasno da Niklas Bendtner neće doseći predviđene visine. Veliki novac mu je udario u glavu, sam priznaje da se u privatnom životu nije najbolje snalazio sa svim što je imao.

Kad sam imao 24 godine, potrošio sam praktično sve što sam imao, ali sam kupovao vino, nekretnine, umetnine. Novčani tok je potpuno pukao. Imao sam punu podršku u klubu, ali ne toliko van terena. Novac brzo nestane kada kupujete vino od 150.000 funti.

Deo života potrošio je i na kockanje. Danac otkriva da je imao problema sa ovim porokom, kao i da je u jednom trenutku snagom volje uspeo da ga se oslobodi.

Kupio sam Harli Dejvison posle noćnog izlaska u Las Vegasu. Nije trebalo. Samo sam ga malo vozio okolo i onda sam ga vratio u prodavnicu. Dobio sam deo novca nazad. Potrošio sam mnogo novca na kockanje. Kada imate adrenalin od fudbala, vrlo je teško naći ga na drugim mestima. Idete da se kockate da biste dobili taj osećaj i ne dobijate ga osim ako nije mnogo visok ulog. Blekdžek, rulet… igrali smo sve. Kasnije sam shvatio da nije bitno da li pobedim ili izgubim, na kraju je to bio samo adrenalin. Nemate pobednika u kockanju na kraju dana, pa sam prestao. Ako se opečem na nečemu, prilično sam dobar u povlačenju i kažem ‘nema više’.

Shares: