Među putnicima za Nemačku nema iskusnog štopera Genta. U intervjuu za Meridian sport rekao je da i nije očekivao da bude deo reprezentacije, kada već nije pozivan ranije, ali im želi sve najbolje na Evropskom prvenstvu.

– Bio sam deo te priče deset godina. Ispunio sam san odlaskom na Svetsko prvenstvo u Katar. Živeo sam za dres reprezentacije, za te momente koje sam doživeo u nacionalnom dresu. Poziv ovog puta nisam ni očekivao jer nisam bio na spisku od početka kvalifikacionog ciklusa. Još od Mundijala me nema na spisku, tako da nisam iznenađen. Mojim drugarima, sa kojima sam delio svlačionicu, želim sve najbolje u Nemačkoj. Nadam se da će napraviti uspeh koji oni zaslužuju po kvalitetu koji poseduju. Mislim da od kraja Mundijala ne vlada najbolja atmosfera u nacionalnom timu i oko njega, ali smatram da oni imaju kvalitet da se izdignu iznad toga i pokažu da zaslužuju uspeh. Nadam se da će pre svega proći grupu, a za dalje ćemo videti. Otišli smo na dva velika takmičenja u prethodnom periodu, ali nismo prošli grupu. Smatram da bi to zaista bio uspeh.

Prati Stefan Mitrović i dešavanja u Crvenoj zvezdi, raduje ga što je klub uspostavio dominaciju u srpskim okvirima i kontinuitet u evropskim takmičenjima. Ipak, odbacuje mogućnost da se u poznim godinama vrati u srpski fudbal.

– Ne verujem da ću dolaziti u Zvezdu. Prvenstvo mi je mnogo drago da Crvena zvezda beleži ovakve rezultate. Znamo kakav je Zvezda gigant, kako u Srbiji, tako u Evropi. Tu je velika armija navijača. Zvezda je zaslužila sve što se dešava. Velike zasluge za to definitivno ima Zvezdan Terzić sa svojim timom. On, Mitar Mrkela i saradnici rade fantastičan posao. Uspesi nisu slučajni, dolaze posle mukotrpnog rada. Napravili su veliku zaokret u klubu. Marketing i dovođenje igrača su na visokom nivou. Zvezda je sada redovan učesnik evropskih takmičenja – to joj priliči. Sa trenutnim sastavom, uz još nekoliko pojačanja, ponovo mogu do Lige šampiona. Ja iskreno sebe ne vidim u srpskom fudbalu. Imao sam nekoliko puta kontakt sa Crvenom zvezdom i jednom je bilo blizu realizacije, ali u ovom periodu moje karijere nisam spreman za povratak u Srbiju i sve što se dešava u srpskom fudbalu. Ne mogu to da preguram preko glave. Bolje ovako da ostanem navijač i svoju karijeru privedem kraju u inostranstvu, a Zvezdu i Rad bodrim kao navijač.

Shares: