Dolazak jednog štopera otvara izlazna vrata drugom.

Mnogo uopštenih informacija, malo konkretnih u prethodnom periodu kada pričamo o Bajernu i letnjem prelaznom roku. Onda kada je rešeno pitanje trenera, prešlo se i na pojačanja, u jednom danu dva puta su evropski novinari obradovali navijače Bavaraca. Žoao Palinja je sve bliže sleidbi u Minhen, vrlo skoro istim putem, iako sa druge destinacije, mogao bi i željeni štoper.

Napori uprave Bajera nisu urodili plodom, Džonatan Tah je odlučio kako je ovo leto pravi trenutak za novi izazov u karijeri. Nadao se premijerligaškim ponudama, međutim, Bajern je pokazao mnogo više želje da ga dovede. Florijan Pletenberg je najpre izašao sa informacijom kako je nemački reprezentativac postigao dogovor sa Bavarcima oko petogodišnje saradnje, uz malo drugačiju formulaciju i Fabricio Romano to potvrdio, obojica da bi uskoro trebalo i da klubovi sednu za sto da dogovore obeštećenje.

Zašto i kako ovo utiče na Čelsi? Jasno i glasno u par navrata Bild je podvlačio da dolazak novog štopera znači da Bajern prodaje nekoga od aktuelnih. Prvi na listi za tako nešto je Dajot Upamekano, i do danas nema naznaka da je taj stav promenjen. Plavci traže još jedno rešenje u srcu odbrane i upravo je njih ovaj list apostrofirao kao kandidate da angažuju Francuza.

Shares: