Odjeci odluke slovenačkog napadača.

Kako je najavljeno, tako se i desilo, Benjamin Šeško je pre starta Evropskog prvenstva doneo odluku o bližoj budućnosti, samo ne onu koju su želeli da čuju engleski klubovi. Mladi napadač odlučio je da potpiše novi ugovor sa Lajpcigom i zadrži se tamo još neko vreme, što tera klubove koji su čekali na ovu odluku da revidiraju planove, a među njima je i Čelsi.

Na Stamford bridžu sada moraju da donesu odluke kako dalje sa ojačavanjem napada, pošto je jedan novi centarfor bio prioritet. Hulijan Alvarez navodno i dalje ostaje u kontaktima, pod uslovom da na neki način isforsira odlazak iz Mančester Sitija. Dominik Solanke sa fiksnom otkupnom klauzulom u ugovoru sa Bornmutom je takođe na listi, međutim, čini se da je Čelsi najbliži odluci da se odluči za najmanje zvučno rešenje.

U prvi plan je izbio Džon Duran, javio je Met Lou, jedan od najuglednijih engleskih novinara, zatim potvrdio i Fabricio Romano. I zimus je Kolumbijac bio jedna od meta Čelsija, privremeno se odustalo, ali interes je opstao. Aston Vila je u žurbi da nekoga proda do kraja juna kako bi im taj transfer ušao u knjige na vreme da reguliše problematiku oko finansijskog fer-pleja, faktor je i to što žele Konora Galagera, neguju dobre odnose sa Čelsijem, pa se otvara prostor za različite varijacije.

Uz dužno poštovanje Duranu, reakcija navijača Plavaca nije baš najbolja, zato se raduju željenom krilu. Tokom prethodnih dana Čelsi je intenzivirao pregovore oko Majkla Olisea. Kako smo već rekli, Kristal Palas se ne pita mnogo zbog otkupne klauzule, zbrku stvara to što Francuz emotivno preferira Mančester Junajted, ali vidi Čelsi kao trenutno bolji projekat. Plavci pokušavaju da iskoriste to što bi Crveni đavoli najpre morali da prodaju Džejdona Sanča i/ili Mejsona Grinvuda pre nego što budu mogli da se aktivnije uključe u ovu priču. Ako Olise do tad već ne prelomi…

Shares: