Taktika ili konkretan pokušaj, saznaćemo uskoro.

Ne dozvoljava Aston Vila da bude saterana u škripac uprkos problemima oko poštovanja finansijskog fer-pleja. Pokazali su se kao tvrdi pregovarači sa Juventusom, blizu su da za Daglasa Luiza pored novca dobiju Vestona Mekenija i Samjuela Ajlinga, sada nešto slično pokušavaju sa Čelsijem, bez obzira na to što ova dva engleska kluba neguju jako dobre odnose.

U svojoj potrazi za još jednim napadačem Plavci su se ponovo vratili do Vila parka i svoje stare mete. Džon Duran je neko koga Unaj Emeri jako ceni, voleo bi da može da radi s njim i dalje, ali shvata klupsku situaciju, kao i igračevu želju, tako da je aminovao odlazak, međutim, isključivo pod uslovima da u suprotnom pravcu krene neko od igrača sa Stamford bridža po njegovom ukusu.

Logično, odmah se pomislilo na Konora Galagera, oko koga su dva kluba već zvanično pregovarala. Problem je u tome što je engleski reprezentativac odlučio da odloži odluku oko nastavka karijere do završetka obaveza na Evropskom prvenstvu. Aston Vila je spremna da ga čeka, ali, stav je da ako Čelsi želi Durana pre kraja juna, mora da uključi nekog drugog u priču. Kao takav je označen Ijan Matsen, s tim da bi on rado da produži boravak u Dortmundu gde je tokom prethodnih meseci bio na pozajmici.

Zbog toga je Enco Mareska odlučio da razmisli o alternativama. Bild piše da je Serhu Girasi dospeo u žižu interesovanja. Čelsi ne praktikuje kupovinu fudbalera u tim godinama od dolaska nove uprave, ipak, pristupačna otkupna klauzula mogla bi da im promeni stav u datoj situaciji. Štutgart se već sprema za odlazak svog najboljeg strelca, Borusija je bila najkonkretnija po tom pitanju u prethodnom periodu, Čelsi se možda iznenada uključi.

Shares: