Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je danas da je zadovoljan statistikom Orlova uprkos remiju protiv selekcije Slovenije (1:1).

Srbija je juče kroz “iglene uši” došla do boda, pošto je Luka Jović zatresao mrežu Jana Oblaka i to u poslednjoj sekundi meča nakon kornera.

Ipak, Piksi sada smatra da su Orlovi odigrali jednu jako dobru i kvalitetnu utakmicu protiv Slovenije, što dokazuje i statistika.

“Moram i da napomenem i da što se tiče statistike, mi smo juče imali 56 odsto lopte. Uputili smo 15 udaraca na gol, napravili smo 540 pasova, od čega 480 tačnih, 200 više nego oni i to govori o dominaciji. Znate koliko centaršuteva je bilo? 33! To govori da želimo da igramo ofanzivno i da ugrožavamo gol protivnika. Bilo bi zabrinjavajuće da smo mi tim koji ne šutne na gol, recimo u Podgorici gde smo pobedili bez šuta, što je zabrinjavajuće. Ovi brojevi idu u prilog tome da možemo biti ponosni na momke da žele da se bore i taj moralno-voljni momenat je na visokom nivou. Na to ako dodate jednu situaciju da je igrano u 15 časova, da su dvojica-trojica kolabirala, onda znate koliko je bilo teško vratiti se”, kazao je Piksi.

Govorio je selektor i o izmenama, pošto se podiglo dosta “bure” nakon meča o toj temi.

Podsetimo, Stojković je u igru početkom drugog poluvremena uveo Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinkovića Savića.

Što se tiče motivacije, ništa nećemo menjati, radićemo kao i do sada, nemojte sumnjati da će motivisanost biti na najvišem mogućem nivou. Što se tiče Sergeja i Gaćinovića, kada primite gol, u jednom otvorenom prostoru, naravno morate da pravite što manje grešaka. Ko pravi više, teško da može da izađe kao pobednik. Recimo, po meni je odbrana odigrala fenomenalno juče. Momci su izgarali, poštovali su zahteve, bilo smo na visokom nivou”, zaključio je on.

Shares: