Fudbaler reprezentacije Srbije Lazar Samardžić rekao je danas kako mu nije bilo teško da se odluči u izboru reprezentacija između Nemačke i Srbije.

Na početku intervjua za Fudbalski savez Srbije, Samardžić je prokomentarisao Jovićev gol protiv Slovenije.

“Bio je to naš prvi bod, i prvi gol, bili smo srećni zbog toga, sada ismo u životu moramo pobediti sledeću, sve je ok, osećaj je bio neverovatan”, rekao je on.

Govorio je Lazar i o svojoj fudbalskoj karijeri u Nemačkoj.

“Da, živeo sam u Nemačkoj, dom mi je u Berlinu. Za mene je lepo jer mi je sve blizu, porodica je na svakoj utakmici, prijatelji isto, imam njihovu veliku podršku i srećan sam zbog toga”.

Istakao je i da njegova porodica pruža veliku zainteresovanost za utakmice Orlova na Evropskom prvenstvu, te da i on ima određenih problema zbog toga.

“Za svaku utakmicu moram da nabavim 15 karata, ali moram reći da samo mom ocu treba pet karata tako da imam 20 ulaznica za utakmicu”.

Ono što možda mnogi nisu znali, Lazar je od malena želeo da bude kao Dušan Tadić, a Samardžić danas deli i svlačionicu sa kapitenom Srbije.

“Da, to je luda člinjenica. Pre dve godine sam ga gledao na tv, sad igram sa njim, to je ludo, kapiten mi je. Mogu mnogo da naučim od njega”.

Nije bilo teško izabrati između Nemačke i Srbije, tvrdi Samardžić.

“Nije bilo teško da se odlučim za Srbiju, srce je odlučilo, nema tu šta da se kaže, volim da igram za Srbiju. Prezivam se Samardžić, to je srpsko prezime”.

Prisetio se i trenutka kada je prvi put ušao u svlačionicu Srbije i njegovog prvog pozdrava sa saigračima.

“U početku je bilo ludo. Gledao sam ih na tv, a onda sam odjednom sa njima u svlačionici, sa takvim igračima. Svi su bili divni prema meni i srećan sam”.

Uporedio je njegovu Nemačku i srpsku stranu.

“Da, ne znam ko je to rekao, ali istina je da sam disciplinu povukao iz Nemačke, i volim to. Važno je to u fudbalu. A kreativnost je srpska strana, ta igra jedan na jedan. Kao mali sam igrao fudbal na ulici satimato je moj stil i mislim da svi ljudi koji me gledaju mogu da se zabave.

Orlove sada očekuje najvažniji meč na Evropskom prvenstvu – rival je Danska.

“Znamo da je taj meč sve za nas, moramo da pobedimo, da damo sve od sebe jer neće biti dovoljno 100 posto, mora više od toga”.

Na kraju je Samardžić izabrao i najbolju srpsku reč.

“Brate”.

Shares: