ATPTenis

Alkaraz: Đoković je najbolji kada se pogledaju brojke, ali…

Nakon što je osvojio Vimbldon, španski teniser se nije dokopao niti jednog finala, neće to uraditi ni u Rio de Žaneiru gde je ranije završio učešće zbog povrede.

Iskreno, nisam zabrinut zbog tog podatka. Duga je sezona i ne pridajem tome veliku pažnju. Naravno da želim da ponovo osvajam trofeje, ali pokušavam da se ne frustriram zbog toga. Morate da učite iz svake situacije, iz svakog poraza. Ono čemu sada poklanjam najviše pažnje je kako da bolje čitam igru i određene situacije na terenu, jer mi je to najpotrebnije.

Za razliku od njega Janik Siner je u velikom usponu, sakuplja bodove i sve je bliži tome da mu ugrozi drugo mesto na ATP listi.

Uvek sam govorio da nema nikakve tajne: Janik je naporno radio i to mu se isplatilo. Na svakom turniru je fokusiran na ono što radi, zaista vredno radi na sebi. Bio je to i ranije, ali sada se baš vidi razlika kod njega. Naravno da osećam da mi diše za vratom. Mislim da je i dalje razlika oko 1.000 bodova, ali za Janika to nije ništa. Moram da budem na vrhuncu svoje igre i da se u isto vreme borim za prvo mesto i da ne dozvolim njemu da me stigne.

Nedavno je Karlos Alkaraz rekao da se slaže da je Novak Đoković rezultatski najbolji teniser svih vremena, sada je dopunio tu izjavu.

Svako ima svoje viđenje. Nekom je najbolji Novak, nekom Rafa, nekima Federer. Nadal je rekao da je Đoković najbolji kada se pogledaju brojke i ja se slažem s njim. Tu nema nikakve dileme, ako se gledaju rezultati. Ali, slažem se i sa onima koji govore da postoje stvari i iznad brojki. Za mene, sva trojica su ogromni.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet