ATPTenis

Alkaraz: Moje šanse za broj 1 su nula

Masters u Parizu doneo je mnogo iznenađenja u ranoj fazi, najveće je svakako priredio Roman Safiulin eliminisavši jednog od dvojice projektovanih finalista.

– Sezona je duga, verovatno to utiče na moju igru. Verovatno zato na ovom turniru uvek ima puno iznenađenja. Moram da nađem način kako da u budućnosti bolje igram u finišu sezone.

Neplanirano, Karlos Alkaraz će imati više vremena da se spremi za završni masters u Torinu, pre svega psihološki.

– Imam vremena, puno je to dana za treninge, ali ne znam da li ću biti na 100 odsto tamo. U ovom trenutku ne mogu da pričam o tome. Posle ovog poraza moram da uzmem nekoliko dana odmora pre nego što počnem da razmišljam o narednim planovima.

Naglasio je da nema nikakvih povreda, sanirao je onu koja ga je mučila nešto ranije, ali i priznaje da se nije dobro osećao.

– Nemam nikakav fizički problem, jednostavno nisam se dobro osećao na terenu. Mnogo stvari moram da popravim, mnogo toga da utreniram. Ne osećam dobro moju igru. Udarci su mi bili u redu, ali kretanje nije. To moram mnogo da popravim.

Dobrom partijom Safiulina nije iznenađen, baš naprotiv.

– Nimalo. Znao sam da igra na visokom nivou poslednjih meseci, da pobeđuje odlične rivale, da ulazi u finala. Očekivao sam da bude na visokom nivou, nimalo me nije iznenadio.

Od trke sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na ATP listi je odustao, posle rezultata u poslednje vreme i logično.

– Moje šanse za broj 1 su nula. Neću više ni da razmišljam o tome. Mnogo boli kada se gubi u prvim kolima a očekuješ finale.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet