EngleskaFudbalŠpanija

Alonso igra na duže staze, čekaju ga dva kluba?

Ništa bez plana.

Jedna od glavnih tema za ovo fudbalsko leto je izostala. Ćabi Alonso je odlučio da da mir sebi i ekipi za završnicu sezone odlukom da ostane u Leverkuzenu. Bajer ne mora da brine barem još godinu dana, možda i dve, Liverpul i Bajern će morati da nađu druga rešenja. Velika šansa se otvara Rubenu Amorimu na Enfildu, Minhen je privlačan Robertu De Zerbiju. Julijan Nagelsman je kandidat i Redsima, i Bavarcima, no to je tema za nas u narednim sedmicama.

Zbog svega što se tamo dešava u poslednjim godinama Bajern možda i nije privlačna destinacija, ali bilo je i onih koji su smatrali da je Alonso propustio veliku šansu da nastavi da se razvija kroz sistem kakav je Liverpulov. Najnovije informacije govore da je ova odluka više nego odmerena…

Alonso će barem još godinu dana imati priliku da ispeče zanat u jednoj sredini kakva je Bajer, ni kasnije mu neće faliti opcija. Mateo Moreto piše da aktuelnu odluku mladog trenera treba gledati u kontekstu Reala. Postojala je priča o Alonsovom povratku i ranije, nestala kada je odlučeno da Karlo Anćeloti ostane još neko vreme, ispostavlja se da je samo odložena. Novi ugovor Anćelotiju će u Realu biti verovatno i poslednji, Florentino Perez vidi Alonsa kao prirodnog naslednika.

Polako ali sigurno o novom treneru će morati da razmišlja i Mančester Siti. Ima još vremena da se predomisli, ali Pep Gvardiola je najavio kako su velike šanse da za godinu ili dve odluči da je vreme za promenu. Ranije pomenuti De Zerbi je neko ko je često dovođen u vezu sa prelaskom na Etihad, ako tada bude dostupan, Angelos Postekoglu takođe, Atletik sada dodaje da i Alonsa treba uzeti u obzir u ovom kontekstu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet