EngleskaFudbalTransferi

Alonsova odluka indirektno pomogla Arteti?

Najpoznatiji novinari bacaju novo svetlo na dešavanja.

Svako ko prati Arsenal zna da postoje dve grupe priča o transferima. Prioriteti su napadač, vezista i krilo, u zavisnosti od odlazaka i prodaja moguće je da bude više promena u veznom redu, na svim pozicijama u odbrani i na golu. Prvo ono glavno, nazire se kako će izgledati najbitniji potezi Tobdžija u letnjem prelaznom roku.

Prvo je David Ornštajn razrešio neke dileme i otprilike potvrdio naše zaključke kada smo analizirali ko bi mogao Mikelu Arteti da bude rešenje za napad. Izdvojila su se dva imena, mladi napadači u čiji bi se razvoj ulagalo. Favorit je Viktor Đokereš, što su potvrdili i mnogi drugi, uz dodatak da bi ga Sporting pustio za nešto manje novca nego što mu iznosi otkupna klauzula. Druga opcija je Benjamin Šeško, u Lajpcigu smatraju da je ovo leto pravo vreme za prodaju.

Odluka Ćabija Alonsa da ostane u Leverkuzenu indirektno je pomogla kolegi sa klupe Arsenala. Sada kada Bajern mora da traži novog trenera, Fabricio Romano piše da to ima uticaja i na Martina Zubimendija. I pre toga je vezista Real Sosijedada naginjao severnom Londonu, sada Arsenal ima potpuno otvoren put da to razreši pre nego što u Minhenu odrede šta će i kako dalje. Sa Alonsom na klupi Bajern bi imao mnogo veće šanse za Zubimendija, ovako, Arteta će verovatno biti faktor konačne odluke.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet