ABAEvroligaKošarka

Anđušić: Očekivanja su, naravno, najviša kad se igra za Partizan

Treći put u Partizanu, sva tri boravka sa različitim očekivanjima, sada dvostruki povratnik ima zadatak da doprinese iskustvom ovogodišnjem sastavu.

– Očekivanja su, naravno, najviša kad se igra za Partizan, to su titule i plej-of Evrolige. To su glavni ciljevi i daćemo sve od sebe da ih ispunimo. Ali, još je rano, treba da uspostavimo hemiju, da krenemo sa radom i da napravimo pravi tim koji može da napravi tako nešto. Verujem da imamo kvalitet za to.

Euforija na nivou kao da je prvi put ovde.

– Uzbuđen sam jako. Treći put sam u Partizanu, ali je potpuno drugačije nego prethodnih puta. Verujem da će ovo biti treća sreća. Jedva čekam da krenemo. Kao da sam došao u novi klub. Drugačije, bolje organizovano, imamo svoju halu… sigurno da je osećaj je jako dobar.

Istakao je Anđušić i ranije da je razgovor sa Željkom Obradovićem bio glavni motiv povratka.

– Za prvih par dana je pokazao pokazao zašto je najbolji u istoriji evropske, verovatno i svetske košarke.

Tema je bila i reprezentacija, nije dobio poziv ali veruje da je nacionalni tim kadar za visoke domete.

– Verujem da imamo kvalitet za zlato… Hajde da ne kažem za zlato, ali za medalju na Evropskom prvenstvu. To se pokazalo i kroz ove utakmice, iako nije išlo baš sve glatko, vidi se da imamo kvalitet. Jokić donosi prevagu i biće pravi lider ove ekipe. Verujem da će do početka prvenstva uspeti da uđu u pravi ritam i da nađu pravu formu. Pre toga sledi ovaj ‘prozor’ koji je jako bitan. Nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo dve pobede koje će nam mnogo značiti za dalji plasman na Svetsko prvenstvo… Što se mene tiče, uvek sam tu za reprezentaciju. Svaki put kada dobijem poziv, odazvaću se ukoliko je to moguće.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet