KošarkaSrbija

Anđušić: Željko je bio prvi koji je meni rekao da je reprezentacija na prvom mestu

Novi FIBA prozori ponovo su pokrenuli priče o tome da je potrebno naći rešenje koje ne bi dovodilo do komplikacija već bi bilo omogućeno igračima da igraju za svoje reprezentacije.

Mnogo godina se priča o svemu ovom, apeli igrača i trenera se ne slušaju baš najbolje i ovaj sistem reprezentativnih takmičenja je čudan, da ne iskoristim neku drugu reč. Pogotovo zato što reprezentacije ne nastupaju u najjačim sastavima i po meni to je jako loše. Nije to ništa novo, ali se nadam da će se u budućnosti pronaći rešenje kako bi svi mogli da budu srećni i zadovoljni, klubovi, igrači i reprezentacije.

Malo prašine diglo se i zbog odluke da Partizan pusti samo srpske igrače što je prokomentarisao i Anđušić za MozzartSport.

Željko je bio prvi koji je meni, još i pre nego što je doneta ta odluka, rekao da je reprezentacija na prvom mestu i da je u interesu naše košarke, reprezentacije i zemlje da se plasiramo na Mundobasket. Zato je i govorio, u slučaju da možemo da pomognemo, da će uvek biti spreman da nas pusti. Takav je bio stav i celog kluba. Makar i po cenu poraza u Pireju ili da odigramo utakmicu u skraćenoj rotaciji. On i klub su odmah podigli ruku da se pomogne Srbiji, bez obzira na to što smo već tada imali sedam, osam igrača na treningu. Nismo mogli da odradimo trening normalno zbog manjka ljudi, ali nama je bilo dozvoljeno da se uključimo u reprezentaciju. Ovo što se priča za Joanisa i Jama, ne prepričava se kako treba. Ne znam šta je trebalo, da igramo sa petoricom u Pireju? To mi nije baš najjasnije… Naša reprezentacija je na prvom mestu i naše uključenje je bilo dogovoreno odavno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet