EngleskaFudbal

Arteta: Ovakva pobeda stvara posebnu hemiju

Nizu ludih utakmica koje su prethodnih dana odigrane u Premijer ligi pridružila se ona u kojoj smo videli sedam golova, gde je Arsenal kao gost pobedio Luton golom Deklana Rajsa u poslednjem minutu nadoknade.

– Ovakva pobeda stvara posebnu hemiju među njima, kada prožive takve trenutke u fudbalu. To je lepota toga, ne radi se o vama, već o tome da to radite sa timom i energija koju osećate u toj svlačionici je nešto jedinstveno. Ovo je način na koji želimo da igramo, nikada nismo zadovoljni nerešenim rezultatom – želimo da pobeđujemo. Rizici koje preuzimamo, inicijativa koju preuzimamo, kako gušimo protivnika, kako želimo da igramo napred, tim je nagrađen. Imali smo mnogo prilika za četvrti gol i pre toga, ali smo to ostavili za kraj.

Čestitao je Mikel Arteta i domaćinu, kako fudbalerima, tako i navijačima koji su napravili lepu atmosferu, u skladu sa viđenim na terenu.

– Bila je to lepa fudbalska utakmica. Čestitam Lutonu, atmosfera koju su napravili njivovi navijači je bila električna, bila je posebna. Način na koji su igrali, zaista su nam otežali život, zaista su dobro trenirani, imaju sjajan duh u timu. Morali smo da kopamo veoma duboko – posebno način na koji smo primili golove – da bismo imali šansu da pobedimo u utakmici na način na koji smo to uradili.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet