EngleskaFudbal

Arteta: Siti je podigao lestvicu fudbala na nivo koji nije viđen

Do ove sezone u engleskoj javnosti provlačilo se da Arsenal ima neku vrstu kompleksa od Mančester Sitija, ove sezone su ih savladali dva puta, i sa više samopouzdanja će sutra nastupiti na Etihadu.

– Imali smo i okršaje u FA kupu i Komjuniti šildu i sve je to sjajno iskustvo. Oni su podigli lestvicu u ovoj ligi, a mislim i u fudbalu uopšte, na nivo koji do sada nije viđen. To je lepota sporta, čini te boljim i izaziva više. Morate da idete u korak sa tim tempom, a mi to pokušavamo.

Nekoliko godina ranije Mikel Arteta je bio saradnik Pepa Gvardiole, sada vode bitke i grade jedno novo rivalstvo u engleskom i svetskom fudbalu, njihov odnos se promenio u međuvremenu.

– Moralo je da se promeni, ali moje divljenje i ono što osećam prema njemu, sigurno ne. Po mom mišljenju, on je na daleko najbolji trener na svetu i jedan je od najboljih ljudi koje sam upoznao u fudbalu, svakako jedan od onih sa kojima sam se zabavljao sarađajući, a to će ostani tu zauvek. Očigledno je da su naše uloge u ovom trenutku takve kakve jesu i morate se prilagoditi situaciji. To je ono što jeste, ali to se dešava i u odnosima sa igračima. Imao sam saigrače ovde i onda ti postaneš trener i taj odnos mora da se prilagodi. Ne možete drugačije da se osećate prema osobi, ali profesionalno morate da se ponašate drugačije.

Vodi se uzbudljiva trka za naslov engleskog šampiona, Tobdžije u derbi kola ulaze kao vodeći tim među tri ravnopravna kandidata.

– Gledam kako svi ulaze u zgradu i volim energiju. Volim osmehe, drago im je što su se vratili sa pauze, a zapravo su želeli da treniraju juče. Način na koji komuniciraju jedni s drugima je fenomenalan. Moramo da prihvatimo trenutak, moramo da idemo iz dana u dan, da treniramo zaista dobro i da se pripremamo za svaki meč i da vidimo gde nas ovo može odvesti. Već smo uradili mnogo da bismo bili u poziciji u kojoj se nalazimo, a sada moramo da prihvatimo i uživamo u trenutku.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet