EuroBasket 2022Košarka

Ataman: Ovde nam treba obezbeđenje za igrače

Pored mnogo dobrih utakmica nažalost Evropsko prvenstvo će obeležiti i jedna koja nije ostala upamćena samo po košarci, Gruzija je nanela Turskoj prvi poraz.

Pre svega, izgubili smo zbog naših individualnih grešaka. Pre produžetka nismo mogli da pogodimo otvorene šuteve, Šengun je promašio važna slobodna bacanja. Na drugoj strani Mekfaden je imao nekoliko ključnih števa s velike udaljenosti. Ponosan sam na borbu momaka. Ovo je mlada ekipa, ovo je intenzivna atmosfera. Naravno, na kraju je bilo nekoliko smešnih sudijskih odluka i Gruzija je pobedila.

Bunili su se Turci jer im je prema njihovom tumačenju oduzeto 22 sekunde od meča.

Gubitak 22 sekunde je skandal. Poslednji posed je bio naš, pa da smo imali 24 sekunde, to bi moglo da promeni konačan rezultat. Uložili smo protest. Ovo je jasna povreda pravila. Imali smo prigovore i u tom trenutku, ali su nas udaljili od zapisničkog stola. Ovaj događaj je uticao na konačan rezultat. Tražili smo da se utakmica ponovi, ili barem da se ponovo odigraju poslednja četiri i po minuta. Očekujemo da će ovo biti ishod. Ali Fiba je zastarela organizacija, ne možemo da nađemo rešenje za probleme.

Bilo je incidenata posle utakmice zbog čega se pretilo i napuštanjem turnira.

Koliko ja znam, za sada nemamo ništa. Sve analiziramo. Čekamo. Ali, ne razmišljamo o napuštanju turnira. Naravno, ako se ovako nastavi, onda nećemo moći da igramo košarku. Razgovarali smo s drugim timovima i svi se žale na situaciju. Svi. Razgovarao sam sa ekipom Crne Gore, pa Serđom Skariolom. Svi se žale. Ako ne budemo imali obezbeđenje, pričaćemo o tome s našom federacijom i vladom. Takođe, danas je naša vlada pozvala mene i predsednika Saveza Turkoglua. Sada su svi uključeni, naša ambasada takođe. Ovde nam treba obezbeđenje za igrače. Policija ne može da dođe u svlačionicu i napadne naše igrače i članove reprezentacije. Ovde smo da igramo košarku. To je sve.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet